O proizvodu

Imunoglukan P4H® je preparat za jačanje imuniteta. Radi se o jedinstvenoj formuli, s obzirom da pored Imunoglukana, koji ima glavnu ulogu u aktivaciji imunog sistema, sadrži i vitamin C za nesmetan rad imunog sistema i cink, koji je važan za normalno funkcionisanje i imunitet organizma.

Šta je Imunoglukan?

Aktivna supstanca Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izolovan je iz gljive bukovače (Pleuratus ostreatus).

Imunoglukan® je polisaharid koji se u telu ne razgrađuje i ponaša se poput celuloze jer organizam ne može da ga svari. Tako je zadatak Imunoglukana da u tankom crevu u takozvanim Peyerovim pločama (limfno tkivo u tankom crevu) aktivira delovanje imunih ćelija (makrofaga, monocita i neutrofila). Aktivira  takozvani ćelijski imunitet.

Tako aktiviran imuni sistem obezbeđuje organizmu bolju spremnost za odstranjivanje stranih tela, virusa i bakterija (video Kako deluje).

Imunoglukan P4H® je na tržištu dostupan u dva oblika:

Sirup sadrži Imunoglukan® i vitamin C.
Kapsule sadrže Imunoglukan®, vitamin C i cink.

Kada pomaže

Imunoglukan P4H® je namenjen svima kojima je potrebno trenutno jačanje imuniteta.

Uz pomoć Imunoglukana P4H®:

  • možete da skratite trajanje lečenja
  • i zaštitite organizam od daljih infekcija

Imunoglukan P4H® je siguran zato što:

  • ne uzrokuje neželjena dejstva
  • ne uzrokuje interakcije sa lekovima pa je prikladan i za starije osobe koje se obično leče zbog raznih hroničnih bolesti
  • predoziranje nije moguće jer se veća uzeta količina izlučuje redovnom probavom

Preporučuje se uzimanje Imunoglukana P4H® na prazan želudac u dnevnoj dozi od 1 do 3 kapsule ili 1 ml sirupa na 5 kg telesne težine tokom najmanje 2–4 nedelje.

» Uputstvo za upotrebu Imunoglukan P4H® kapsule (.pdf)
» Uputstvo za upotrebu Imunoglukan P4H® sirup (.pdf)

Dostupan je bez recepta u svim apotekama.

Upozorenja

Dodatak ishrani Imunoglukan P4H® ne smeju uzimati pacijenti sa presađenim organima. Pacijenti koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo po prethodnom savetovanju sa lekarom. Preporučena dnevna količina odnosno doza se ne sme prekoračiti. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.