Nadja Ott, mr pharm. , regionalni produkt menadžer za Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Početna>Imunoblog>Imunoglukan P4H®> Imunoglukan P4H® – pouzdana pomoć već 10 godina

Imunoglukan P4H® – pouzdana pomoć već 10 godina

Imunoglukan P4H® već čitavu deceniju omogućuje deci i odraslima lakše prebroditi vrlo česte infekcije respiratornog sistema, naročito u zimskom periodu.

Imunoglukan P4H® je dodatak ishrani koji sadrži prirodni bioaktivni Imunoglukan®, vitamin C i cink. Dostupan je u više od 20 zemalja.

 

 

Proizvodi su plod više od 30 godina istraživanja na osnovu kojih je objavljeno više od 30 naučnih članaka koji potvrđuju njegovu efikasnost i bezbednost čak i kod višemesečne upotrebe. U ta istraživanja je bilo uključeno više od 1400 dece iz različitih evropskih država.

Glavni sastojak proizvoda Imunoglukan P4H®u tečnom obliku i u kapsulama je prirodni bioaktivni polisaharid Imunoglukan®, koji je visokoprečišćen, standardizovani ekstrakt iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus). Proizvodi ga preduzeće Pleuran u Bratislavi u Slovačkoj.

Bukovača je gljiva koja je česta i kod nas, a vrlo je cenjena u kulinarstvu. Raste na starim panjevima i deblima listopadnog drveća, naročito na bukvi, ali i na divljem kestenu, brestu i orahu. Latinski naziv ostreatus ili engleski oyster bukovača je dobila zbog svog školjkastog oblika. U fabrici Pleuran svake sedmice preradi se jedna tona svežih gljiva od proizvođača koji ih inače uzgajaju prvenstveno za prehrambenu industriju zemalja zapadne Evrope. Gljive se obrađuju posebnim postupkom i iz njih se izoluje patentirani bioaktivni sastojak Imunoglukan®.

Proizvodi Imunoglukan P4H® izrađuju se kod proizvođača koji su specijalizovani za proizvodnju lekova i obezbeđuju kvalitet u skladu sa odgovarajućim standardima. Svaka serija gotovog proizvoda ima sertifikat iz oblasti kvaliteta i sadržaja sastojaka (Imunoglukan®, vitamin C i cink) koji je na zahtev dostupan i široj javnosti. Sadržaj sastojaka redovno proveravamo u spoljašnjim laboratorijama. Svi naši proizvodi šalju se na redovne godišnje preglede zdravstvenog inspektorata.

Visokokvalitetni proizvodi Imunoglukan P4H® su odlično terapijsko sredstvo u rukama lekara i farmaceuta u jačanju imunog sistema dece i odraslih.

Već više od 10 godina je jedan od najprodavanijih proizvoda za jačanje imunog sistema.*

Referenca:

* IMS-podaci za mart 2019.

Dodatak ishrani Imunoglukan P4H® ne smeju uzimati pacijenti sa presađenim organima. Pacijenti koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo po prethodnom savetovanju sa lekarom.

Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.