Jelena Novaković, mag.farm.
Početna >Imunoblog >Stručno > Imunoglukan- zaštita od virusa

Imunoglukan- zaštita od virusa

Jak imuni sistem je ključna odbrana našeg organizma. Imunitet spada među najvažnije nosioce našeg zdravlja, štiti telo od prodora virusa i napada one koji uspeju da uđu u naš organizam. Da bismo očuvali jak imuni sistem, moramo pre svega da se pobrinemo za zdrav način života: dobru fizičku kondiciju, odgovarajuću ishranu i dovoljno odmora. Odvojimo malo vremena za sebe svaki dan, za rekreaciju ili opuštanje, bez griže savesti jer nikada ranije nije bilo neophodnije da čuvamo sebe i svoje najbliže.

 

 

Kada je imuni sistem oslabljen zbog povećanog psihičkog i fizičkog stresa, povećanog broja obolelih u našoj okolini ili nakon preležane infekcije, dobro ga je ojačati prirodnim preparatima koji dokazano efikasno utiču na jačanje imunog odgovora. Uzimanje ovih proizvoda se preporučuje preventivno, ali i u toku infekcije kako bismo svom telu omogućili kraći tok bolesti, brži oporavak i zaštitili se od novih infekcija.

Imunoglukan P4H sadrži prirodni Imunoglukan®, vitamin C i cink . Preporuka je uzimati Imunoglukan P4H kada je neophodno ojačati imuni odgovor i ponovo pokrenuti antivirusnu zaštitu.

Proizvodi Imunoglukan P4H® su u brojnim kliničkim ispitivanjima dokazano efikasni kod različitih respiratornih infekcija koje najčešče uzrokuju virusi (kao što su rinovirusi, adenovirusi, koronavirusi…). Imunoglukan P4H proizvodi sadrže sastojke, koji efikasno aktiviraju naš imuni odgovor na više načina i tako nas štite kod infekcija, u koje može spadati i COVID-19. Zbog prepoznate efikasnosti Imunoglukan se u vezi sa COVID-19 čak spominje i u stručnim člancima evropskih imunologa.

Imunoglukan P4H je efikasan kako preventivno tako i u toku infekcije.  Predstavlja podršku imunom sistemu nakon preležane infekcije kada je organizam oslabljen i posebno osetljiv na napade novih virusa i bakterija iz naše okoline.

Sa Imunoglukanom ste sigurno pokvarili virusima plan.

 

1 Jesenak M. et al. Front Cell Infect Microbiol 2020

Dodatak ishrani Imunoglukan P4H® ne smeju uzimati pacijenti sa presađenim organima. Pacijenti koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo po prethodnom savetovanju sa lekarom.

Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.