Sinergističko delovanje sastojaka

Ključni sastojak svakog proizvoda Imunoglukana P4H® je prirodni patentirani IMG®.

Proizvod takođe sadrži vitamin C i cink, koji spadaju u najvažnije antioksidanse i zajedno sa IMG® podržavaju rad imunološkog sistema.

Važnost vitamina C i cinka

Vitamin C

Vitamin C doprinosi funkcionisanju imunološkog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C takođe doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcionisanju nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Povećava apsorpciju gvožđa i doprinosi regeneraciji redukovane forme vitamina E.

Podložnost organizma infekcijama je veća kada smo umorni i malaksali pa se uzimanje vitamina C preporučuje preventivno i u vreme infekcije.

Cink

Cink je element u tragovima koji je važan za više od 300 enzimskih procesa. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kostiju, kose i noktiju, kao i održavanju normalnog vida. Takođe doprinosi normalnoj sintezi DNA, normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu ugljenih hidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata. Kod starijih osoba koje su obolele od upale pluća utvrđen je nedostatak cinka.

Cink sadrže Imunoglukan P4H® kapsule i Imunoglukan P4H® ACUTE kapsule.

Upoznajte naše proizvode

Upoznajte naše proizvode

  • Jačanje imuniteta

Kada upotrebljavamo Imunoglukan P4H®

Zanimljivi i poučni članci o ulozi imunološkog sistema u svakodnevnom životu.

Nakon početka pohađanja vrtića i škole

Nakon početka pohađanja vrtića i škole

Polazak u vrtić i školu je velika prekretnica za decu i roditelje. Roditelji se prvenstveno boje kako će im se deca „odvojiti“ od kuće, ali sa druge strane su svesni da će deca sve češće biti bolesna.

Više

Na praznicima i godišnjim odmorima

Više

Tokom stresnih perioda na poslu

Više