Kako deluje Imunoglukan P4H®?

Imunoglukan®

Imunoglukan® je prirodni bioaktivni polisaharid (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izolovan iz gljive bukovače (Pleuratus ostreatus). Za stvarno delovanje beta-glukana u organizmu treba ga izolovati iz gljive i pročistiti.

Imunoglukan® ima imunomodulatorno delovanje – reguliše reakciju imunog sistema u smislu postizanja ravnoteže u telu. To znači da podstiče »uspavani« imuni sistem i umiruje »previše aktivan« imuni sistem (npr. kod alergija). 

Vitamin C

Vitamin C ima ulogu u radu imunog sistema i u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C takođe doprinosi smanjivanju umora i iscrpljenosti. Ima ulogu u stvaranju kolagena za normalno delovanje hrskavice, kože, kostiju, zuba, desni i krvnih sudova. Doprinosi oslobađanju energije kod metabolizma, radu nervnog sistema, normalnom psihološkom funkcionisanju. Povećava apsorpciju gvožđa i doprinosi obnovi redukovanog oblika vitamina E.

Podložnost tela infekcijama veća je kada smo umorni i iscrpljeni i zbog toga se uzimanje vitamina C preporučuje preventivno i u vreme infekcije.

Cink

Cink je elemenat u tragovima koji utiče na više od 300 enzimskih procesa. Cink doprinosi održavanju zdrave kože, kostiju, kose i noktiju, kao i očuvanju vida. Ima ulogu u sintezi DNK, u metabolizmu kiselina i baza, ugljenih hidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata. U ispitivanjima kod starijih ljudi koji su oboleli od upale pluća otkriven je nedostatak cinka.

Imunoglukan P4H® tečni dodatak ishrani ne sadrži cink.

Dodatak ishrani Imunoglukan P4H® ne smeju uzimati pacijenti sa presađenim organima. Pacijenti koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo po prethodnom savetovanju sa lekarom.

Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.